Det blir mycket sallader nu!
Efter 17 dagar i Italien "uppfödd på pizza och pasta" blir det mycket sallader nu! Massor med timmar i träningslokalen och mager kost är det som gäller för tillfället. I dag beställde jag vaktelägg av en träningskompis som har vaktlar och då kom jag på salladen jag gjorde förra gången jag hade tillgång till de små fina äggen. Det går naturligtvis lika bra med vanliga hönsägg men smaken på de små fågeläggen är alldeles speciell.
Sallad:
8 st vaktelägg
En bit rökt fläsk (helst från charkuterivagnen på Varbergs torg)
Ordentligt med blandad grönsallad
7-8 bitar soltorkad tomat
En rejäl bit gurka i tärningar
En bit bra fetaost i kryddad lag
Koka äggen i 2,5 minuter, kyl dem, skala dem och dela dem.
Skär fläsket i tärningar och stek det ganska hårt.
Dela osten, tomaterna och gurkan i bitar och blanda allt utom äggen som läggs överst.
Dressing:
2 dl creme fraiche
3/4 tsk sambal oelek
1 msk majonnäs
1 ,5 tsk konjak
1 ,5 msk tomatpuré
lite salt och svartpeppar efter behov.
Rör ihop alltsammans till dressingen och servera denna till salladen tillsammans med ett gott surdegsbröd. Ett glas chardonnay passar bra till.
