Dubbelpanerad vitfisk med remouladsås och nyskördade potatis


Fredagsgodis för vuxna! Köpte två fina filéer av långa idag på Björkängs Fisk. Satan i gatan så bra fisk dom har!
i kväll dubbelpanerade jag dem, rörde ihop en god remouladsås och kokade potatis vi hämtat på lotten en kvart tidigare. Kan inte bli bättre. Det är helt okej med nästan vilken torskfisk som helst men långa är fast och fin i köttet.
Först remouladen:
1,5 dl majonnäs, (hemgjord förstås)
1 dl creme fraiche
1 tsk wasabipasta (kan du hoppa över om du inte råkar ha en tub)
1 mak kapris
1 saltgurka
1,5 tsk curry
salt och svartpeppar efter tycke och smak
Hacka gurka och kapris och blanda ihop alltsammans.
Dubbelpanerad vitfisk av torsktyp
1/2 kg långa (eller torsk, vitling, kolja eller vilken torskfisk som helst men långa är fast och fin)
salt
Salta på fisken och låt den ligga i kylen ett par timmar
1, dl vetemjöl plus salt och peppar i en djup tallrik
2 vispade ägg i en djup tallrik
1 dl pankoströ och 1 dl vanligt ströbröd plus lite salt och svartpeppar i en djup tallrik
Doppa fiskfiléerna först i vetemjölet, sedan i äggvispet och sist i ströbrödet. Låt den "ligga till sig"
en 5-10 minuter och stek den sedan försiktigt och sakta i smör och olja, lijka delar av varje. Se upp så de inte bränns!
Servera med gröna ärtor och nykokt potatis. Och ett gott vitt vin, chardonnay med lite smörighet är min favorit just här. Finns en som heter Three Finger Jack som ärr väldigt god, 149 kronor och värd varenda krona!