Stroganoff på wienerkorv
Öppnar kylen och ser ett gäng wienerkorvar som igentligen skulle hamnat på grillen. Tittar ut genom fönsteret på regnet och inser att nej, där hamnar dom inte! det får bli något annat, fantasin får hjälpa till. För bara steka dom på spisen är inte ett alternativ. Här kommer receptet på hur det blev, riktigt gott samt snabbt och enkelt. Och du, har du inte färska lagerblad går det lika bra med torkade.Har du inte sambal oelek, skit i det, ta lite chili eller bara vanlig svartpeppar.
KORV STROGANOFF PÅ WIENERKORV
4 personer
8 wienerkorvar
1 stor, röd paprika
1 stor gul lök
2 msk smör
5 färska lagerblad
2 tsk paprikapulver
1 tsk sambal oelek
4 msk tomatpuré
4 dl mellangrädde
1 dl vatten
1 tärning köttbuljong
Salt och svartpeppar
Skär korven i slantar, strimla paprikan fint, skär och hacka lagerbladen riktigt tunt och hacka löken grovt. Smält smöret i en kastrull och fräs korven, löken och paprikan en stund tills de fått aningen färg. Lägg i lagerblad, tomatpuré, vatten, grädde, sambal oelek och köttbuljong och koka ihop tills såsen blir simmig. Smaka av med salt och svartpeppar om det behövs, använder du sambal oelek ger den smak nog. Servera med ris eller potatis och en grönsallad.