Fläskpannkaka
Fläskpannkaka med fläsk från Gudmundsgården. Vet inte hur han röker eller lufttorkar fläsket men godare finns inte! Tyskt efter pappa, sa ralf när jag frågade.Har ni inte lust eller tid att åka till Slöinge och butiken finns dom på Varbergs torg. Bor ni inte i närheten är det synd om er men det GÅR att göra pannkakan på annat fläsk också. Men... den blir inte lika god.
FLÄSKPANNKAKA TILL 2 PERSONER
Ugnstemperatur 180 grader
1,5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
1 tsk salt
2 stora ägg
4 skivor rökt fläsk
Ta bort svålen och tärna fläsket. Lägg det i en ugnssäker form och ställ in det i ugnen i 10-15 minuter tills det är brynt.
Vispa samman mjöl, mjölk och salt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa sönder dem.
Ta ut formen ur ugnen. Låt fettet från fläsket vara kvar tillsammans med fläsket och häll smeten över. Ställ in i ugnen igen och grädda i 20-30 minuter. Håll koll, när du tror den är klar är det oftast några minuter kvar för att den skall bli frasig i kanterna och inte lös i mitten.