PLOMMONSYLT
Precis nu är det tid för plommonsylt. Trädgårdarna dignar av Victoriaplommon och har ni egna, grattis, har ni vänner med ett träd, dom är garanterat villiga att ge bort ett par kilo! Vi hämtade en påse hos dottern i går, tack för den! Här kommer ett riktigt bra recept på sylt, och det är enkelt, sköter sig själv i grytan medan du lagar middag eller läser en god bok!
PLOMMONSYLT
ca 5 burkar av honungsburkstyp
2 kg plommon
1 3/4 dl vatten
1,5 msk riven, färsk ingefära
1,2 l syltsocker
1 krm askobinsyra elle citronsyra
Halvera och kärna ur plommonen. Blanda plommon, vatten och ingefära i en stor gryta, koka upp och sjud tills plommonen är mjuka, ca 15 minuter.
Rör ner sockret, lite i taget så att det smälter, och koka ytterligare 20 minuter.
Skumma och låt svalna av lite. Häll upp på väl rengjorda burkar.
Förvara i kylskåp. Jättegott på pannkaka, gröt eller frukostflingorna!
PLOMMONSYLT
ca 5 burkar av honungsburkstyp
2 kg plommon
1 3/4 dl vatten
1,5 msk riven, färsk ingefära
1,2 l syltsocker
1 krm askobinsyra elle citronsyra
Halvera och kärna ur plommonen. Blanda plommon, vatten och ingefära i en stor gryta, koka upp och sjud tills plommonen är mjuka, ca 15 minuter.
Rör ner sockret, lite i taget så att det smälter, och koka ytterligare 20 minuter.
Skumma och låt svalna av lite. Häll upp på väl rengjorda burkar.
Förvara i kylskåp. Jättegott på pannkaka, gröt eller frukostflingorna!
