karlssonskok.blogg.se

Tips och trix om mat och fix

PLOMMONSYLT

Publicerad 2016-08-30 10:19:00 i Allmänt,

Precis nu är det tid för plommonsylt. Trädgårdarna dignar av Victoriaplommon och har ni egna, grattis, har ni vänner med ett träd, dom är garanterat villiga att ge bort ett par kilo! Vi hämtade en påse hos dottern i går, tack för den! Här kommer ett riktigt bra recept på sylt, och det är enkelt, sköter sig själv i grytan medan du lagar middag eller läser en god bok!

PLOMMONSYLT
ca 5 burkar av honungsburkstyp

2 kg plommon
1 3/4 dl vatten
1,5 msk riven, färsk ingefära
1,2 l syltsocker
1 krm askobinsyra elle citronsyra

Halvera och kärna ur plommonen. Blanda plommon, vatten och ingefära i en stor gryta, koka upp och sjud tills plommonen är mjuka, ca 15 minuter.
Rör ner sockret, lite i taget så att det smälter, och koka ytterligare 20 minuter.
Skumma och låt svalna av lite. Häll upp på väl rengjorda burkar.
Förvara i kylskåp. Jättegott på pannkaka, gröt eller frukostflingorna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karlssons kök

https://www.facebook.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela