karlssonskok.blogg.se

Tips och trix om mat och fix

Snabb och god kantarellpasta med satekt lax

Publicerad 2015-12-03 10:42:00 i Allmänt,

Du kommer hem sent, har ingen fantasi och kort om tid. Plocka upp ett par bitar lax och en påse kantareller från frysen (det skall ALLTID finnas lax och kantareller där) och tina dem försiktigt på defrost i micron. Följ sedan receptet här och efter en knapp halvtimma har du en härlig pastarätt serveringsklar på bordet!

PASTA MED STEKT LAXFILÉ OCH KANTARELLER
2 PERSONER

2 portionsbitar laxfilé
Kantareller, fungerar lika bra med frysta som färska
En rejäl bit grönmögelost, gorgonzola eller vanlig Kvibille fungera bra
1,5 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 klyfta vitlök (kan uteslutas om man inte gillar vitlök)
Lite hackad persilja
Salt
Vitpeppar
Smör till stekning

Valfri pasta

Koka upp pastavatten o en stor kastrull, salta bra och koka pastan efter anvisning på paketet.

Smält ett par matskedar smör i en kastrull och lägg i svampen. Stek den tills inget vatten återstår. Pressa över vitlöken, häll i grädden och smula i osten. Koka ihop tills all osten smält. Krydda med lite vitpeppar och salta eventuellt men osten är ganska salt i sig själv.
Rör i persiljan strax före serveringen.

Skär laxen i stora kuber, salta och peppra och stek dem tills de precis är genomstekta.

Blanda den kokta pastan med kantarellsåsen och lägg laxen runt om på faten. Servera!





Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karlssons kök

https://www.facebook.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela