Det enkla är ofta det goda!
I dag åker jag till Ulvanstorp över natten för att umgås lite med några av MC-tjejerna. Eller när jag tänker efter, två har ju sålt sina hojar och en tredje har aldrig haft någon. Vi är ju för tusan bara två i det här lilla gänget som fortfarande kör!! Men som tur är finns det ett större gäng som också åker hoj så det blir på´t igen till våren!
Tror, eller vet, att det blir surströmming i eftermiddag. Måste stoppa med mig en öl, det vita vinet från Alsace som redan är vnerpackat funkar nog inte till den fisken!
Planeringen för England går vidare. Kollat flyg och Norwegian är billigast på ditresan, då hamnar vi i Gatwick, och Ryanair på hemresan från Stansted. Passar alldeles utmärkt, då vi kan hyra bilen på ena stället och lämna den på andra. Måste bara kolla om Swedbanks Guldkort täcker försäkringen för självrisken. SÅ roligt att planera!
Dagens recept blir vår kvällsmatsmacka igår. Hade några skivor gravad lax från Korshag i Falkenberg, en avocado som blivit precis lagom mogen och nyköpta ägg från Järnvirke i kylen. Blir bra, gravar laxen lite special ytterligare.
Laxmacka med ägg
Koka kyl och klyfta två ägg.
Fyra skivor dravad lax
1/2 chilifrukt
1 msk riven ingefära
2 dl vatten
1.5 msk salt
1,5 msk socker
Blanda vatten, salt, socker, ingefära och finhackad chili och lägg i laxskivorna i en timma.
Bred majonnäs, helst hemgjord, det är SÅ lätt, på en brödskiva. Lågg på lite sallad, skivad avocado och de avrunna laxskivorna. Lägg på äggklyftorna och strö över lite flingsalt och nymald svartpeppar. En öl eller en god kopp te och kvällsmaten är klar!
Slut för idag, vi hörs i morron när jag kommer hem igen.