Wallenbergare med potatis- och palsternacksmos
Ett snabbinlägg före träningspasset. Blir bil till träningslokalen idag, 4 grader kallt och halka är ingenting för en nybliven elcyklist! Gillar inte vintern men onekligen en strålande soluppgång från köksfönstret på femte våning. Min vinter får annarsa komma med en fyra, fem centimeter snö dagen före julafton som sedan försvinner under trettondagshelgen för att lämna plats åt våren!
WALLENBERGARE MED POTATIS- OCH PALSTERNACKSMOS
4 personer
1/2 kg kalvfärs
4 äggulor
2 dl vispgrädde
'salt och både svart- och vitpeppar, nymald
Hälften av vardera pankoströ och vanligt ströbröd, lite saltat
Mos:
8 st medelstora potatis
2 st stora palsternackor
1 dl gräddmjölk
75 g smör ca (ta rejält med smör)
Blanda alla ingrediensderna till biffarna och vänd dem i ströbrödet. Stek dem gyllenbruna i smör och kör dem sedan till 58 grader i 150 graders ugn.
Koka potatis och palsternacka, kör dem tillsammans med smör och grädde med elvispen till ett bra mos.
Servera med brynt smör och gröna ärtor eller som jag gjorde igår, kokta sojabönor.