karlssonskok.blogg.se

Tips och trix om mat och fix

Vegetariskt-Fyllda champinjoner

Publicerad 2018-11-21 19:23:00 i Allmänt,

 
Kvällens mat - fyllda champinjoner. En vegetarisk rätt, jättegod och enkel att göra. 
 
Receptet:
 
6 st stora champinjoner
en klick smör
lite olja
1 dl riven parmesan (eller Västerbottenost)
3/4 dl ströbröd
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
1/2 röd chili, inte för stark
1 tsk torkad dragon
 
Bryt loss foten och holka ur champinjonerna utan att skada hatten. 
Smält smöret och tillsätt oljan i en kastrull. Lägg i svampen och efter en stund den hackade vitlöken. Fräs någon minut. 
Ta kastrullen från plattan och lägg i hackad chili, skorpmjöl, riven parmesan, dragon och persiljan. Rör om och fyll champinjonhattarna. Sätt in dem i ugnmen på 225 grader i 12 minuter. 
Servera med aiolin från igår eller gör ny, receptet ligger inne på gårdagen.
 
Idag var alla kryddorna färdigtorkade. En fröjd med egenodlade, salvian gav mest i år. Nu finns fem burkar bara färdiga att använda, timjan, salvia, rosmarin, oregano och lagerblad. Måste komma ihåg att täcka lagern så den överlever till nästa år. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karlssons kök

https://www.facebook.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela