Vegetariskt-Fyllda champinjoner
Kvällens mat - fyllda champinjoner. En vegetarisk rätt, jättegod och enkel att göra.
Receptet:
6 st stora champinjoner
en klick smör
lite olja
1 dl riven parmesan (eller Västerbottenost)
3/4 dl ströbröd
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
1/2 röd chili, inte för stark
1 tsk torkad dragon
Bryt loss foten och holka ur champinjonerna utan att skada hatten.
Smält smöret och tillsätt oljan i en kastrull. Lägg i svampen och efter en stund den hackade vitlöken. Fräs någon minut.
Ta kastrullen från plattan och lägg i hackad chili, skorpmjöl, riven parmesan, dragon och persiljan. Rör om och fyll champinjonhattarna. Sätt in dem i ugnmen på 225 grader i 12 minuter.
Servera med aiolin från igår eller gör ny, receptet ligger inne på gårdagen.
Idag var alla kryddorna färdigtorkade. En fröjd med egenodlade, salvian gav mest i år. Nu finns fem burkar bara färdiga att använda, timjan, salvia, rosmarin, oregano och lagerblad. Måste komma ihåg att täcka lagern så den överlever till nästa år.