Kycklinggryta med trattkantateller och soltorkad tomat
KYCKLINGGRYTA MED TRATTISAR OCH SOLTORKAD TOMAT
4 personer
4 kycklingfiléer (eller tre av de enorma frysta man stöter på ibland)
6 smala salladslökar
½ burk soltorkade tomater
En knytnävsstor förpackning förvälld trattkantarell (eller gula om du har lyckan att ha hittat)
1 dl hasselnötter
1/2 msk kycklingfond
1,5 dl grädde, valfri men vispgrädde är gott
Smör till stekning
Salt o svartpeppar
Rosta nötterna i torr stekpanna och hacka dem grovt.
Skär kycklingen i trecentimeters strimlor och salta och peppra på båda sidor. Bryn dem väl i smör och lägg över dem i en trevlig gryta som du kan servera ur.
Skär salladslöken i lite längre bitar, dela tomaterna på mitten. Fräs svamp, lök och tomater i lite smör och lägg över också detta i grytan. Häll fonden i 2 dl vatten och skölj ur stekpannan med detta samt sila i fondvattnet i grytan. Töm i grädden, smaka av. Eventuellt behövs lite med salt och peppar.
Koka i 10 minuter och lägg i nötterna efter halva tiden. Servera med ris eller kokt potatis samt en grönsallad.
Så en stämningsfull bild på sångaren från igår och ett tänt ljus för Freddie Mercury eftersom det var exakt 27 år sedan han dog just gårdagskvällen.