Ibland blir det ofta-Flarnkorgar
KAN vara bästa desserten efter creme caramel!
FLARNKORGAR
1/2 del smält smör
1/2 dl sirap
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl farinsocker
Blanda alltsammans och rör om väl. Klicka ut ca 1 tsk på bakplåtspappersklädd plåt, fyra på varje plåt, de flyter ut ordentligt. Grädda i 200 grader i fem minuter, de skall vara ganska välgräddade. Ta ut plåten och dra av papperet med flarnenpå. Lossa dem fösiktigt och forma dem genast över ett glas eller liknande. Fyll dem med glass eller mousse av något slag, min favorit är hallonmousse.
HALLONMOUSSE
4 dl hallon
1dl strösocker
3 gelantinblad
1,5 msk vaniljsocker
7,5 dl l vispgrädde
Koka socker och hallonen till mos. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Krama ur dem ordentligt och rör ut dem och vaniljsockret i hallonmoset. Låt svalna.
Vispa grädden, inte för hårt, moussen skär sig om grädden är för hårt vispad.
När hallonmoset med gelantin börjar stelna så vänd i grädden och ställ in moussen i kylen.