karlssonskok.blogg.se

Tips och trix om mat och fix

Snabblagad festpasta

Publicerad 2017-02-26 10:32:00 i Allmänt,

Såg för en tid sedan ett recept på riktigt snabblagad pasta, god nog att bjuda hem vänner på. Eller att bara äta en helt vanlig vardagskväll. Alt som allt tar den en kvart att fixa till och det är ju bra om man har kort om tid!

PAULOS SNABBA PASTA
4 personer

4 dl okot pasta (kort pennpasta, snäckor eller skruvar som fångar upp såsen)
En stor kastrull vatten väl saltat

1 rödlök
1 citron
3 vitlöksklyftor
3-4 msk bra olivolja (eller om du inte har hemma rapsolja)
1 burk hela coktailtomater
2 burkar tonfisk i vatten
2 msk stor kapris
15-20 oliver
1 stor knippa persilja
Ruccollasallad eller annan fin bladsallad

Koka upp vattnet, smaka av med salt så det är ganska salt.
Lägg i pastan och låt den koka efter anvisning på förpackningen.

Finhacka persiljan, strimla rödlöken, hacka vitlöken och riv det gula av skalet på citronen. Hetta upp oljan men se till att den inte blir FÖR varm, lägg i löken och citronskalet och låt det mjukna utan att ta färg. Häll i tomaterna och krossa dem med en sked. Låt det koka ihop i några minuter. Lägg i tonfisk, kapris, oliver och persilja och låt det bli varmt.

Blanda såsen väl med pastan, strö över salladen och servera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karlssons kök

https://www.facebook.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela