Tomatsalsa med kapris
Växthuset flödar över med mogna tomater, det måste hända något kände jag. Så det blev en tomatsalsa, otroligt god! Vi åt den tillsammans med ett par kycklingfiléer i strimlor panerade med panco och rivet citronskal. Väldigt gott men försök inte hitta något vin som passar till, tomater och citron dödar det mesta i vinväg. Ta en bra öl istället, gärna en mörk lager.
TOMATSALSA MED KAPRIS
6 mogna tomater hackade
2 schalottenlökar
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl jungfruolivolja
2 msk hackad stor kapris
1/2 kruka basilikablad, strimlade
1 msk pressad citronsaft
salt
svartpeppar, nymalen
Hacka tomaterna i ganska små bitar, riv vitlöken, finhacka löken och kaprisen, strimla basilikabladen. Blanda alltsammans, häll över citronsaften och oljan, krydda väl med svartpeppar och lite flingsalt. Ställ i kylen ett par timmar före servering så salsan hinner dra till sig smakerna.
TOMATSALSA MED KAPRIS
6 mogna tomater hackade
2 schalottenlökar
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl jungfruolivolja
2 msk hackad stor kapris
1/2 kruka basilikablad, strimlade
1 msk pressad citronsaft
salt
svartpeppar, nymalen
Hacka tomaterna i ganska små bitar, riv vitlöken, finhacka löken och kaprisen, strimla basilikabladen. Blanda alltsammans, häll över citronsaften och oljan, krydda väl med svartpeppar och lite flingsalt. Ställ i kylen ett par timmar före servering så salsan hinner dra till sig smakerna.
