BIFF PÅ KYCKLINGFÄRS MED ASIATISK SALLAD
Efter ett par månader i vila är bloggen igång igen! Det har varit helt tomt på recept ett tag, mycket resor och dessutom ganska många inlägg som gjorde att uppslagen sinade. Men, som sagt, på't igen och ni som inte tycker om matinlägg på t ex Facebook, skit i att läsa det!
BIFF PÅ KYCKLINGFÄRS MED ASIATISK SALLAD
4 personer
½ kg kycklingfärs
1 tsk salt eller efter smak
1 pressad vitlöksklyfta
½ röd chili, fint hackad utan kärnor
Saften av ½ citron
1 msk sesamfrön
1 dl grädde
Pankos-ströbröd
Olja och smör
SALLAD:
Salladskål eller isbergssallad ca ½ huvud
10 rädisor
1 fint strimlad rödlök
1 knippa persilja
1 knippa basilika
SALLADSDRESSING:
2 msk vitvinsvinäger
1 msk kinesisk soja
1 pressad vitlök
½ röd chili
1 tsk sesamolja
3 msk vanlig neutral olja
LIMESÅS:
2 dl creme fraiche
Saft- och skal från en lime
Salt och peppar efter smak
Blanda färsen och vänd den i pankosen. Lägg åt sidan.
Skär salladen, dela rädisorna, grovhacka det kryddgröna. Lägg alltsammans i en skål men häll inte över dressingen förrän strax före servering.
Blanda dressingen, börja med vinäger, soja, vitlök och chili. Vispa i oljorna, först droppvis.
Blanda creme fraiche med lime. Krydda.
Stek biffarna, först i olja och när de tagit färg tillsätt smöret för smakens skull.
Häll dressingen över salladen och blanda riktigt väl så att allt får smak av dressingen.
Servera biffarna med salladen och cremefraichesåsen och gärna ett glas gott, ljust öl.
BIFF PÅ KYCKLINGFÄRS MED ASIATISK SALLAD
4 personer
½ kg kycklingfärs
1 tsk salt eller efter smak
1 pressad vitlöksklyfta
½ röd chili, fint hackad utan kärnor
Saften av ½ citron
1 msk sesamfrön
1 dl grädde
Pankos-ströbröd
Olja och smör
SALLAD:
Salladskål eller isbergssallad ca ½ huvud
10 rädisor
1 fint strimlad rödlök
1 knippa persilja
1 knippa basilika
SALLADSDRESSING:
2 msk vitvinsvinäger
1 msk kinesisk soja
1 pressad vitlök
½ röd chili
1 tsk sesamolja
3 msk vanlig neutral olja
LIMESÅS:
2 dl creme fraiche
Saft- och skal från en lime
Salt och peppar efter smak
Blanda färsen och vänd den i pankosen. Lägg åt sidan.
Skär salladen, dela rädisorna, grovhacka det kryddgröna. Lägg alltsammans i en skål men häll inte över dressingen förrän strax före servering.
Blanda dressingen, börja med vinäger, soja, vitlök och chili. Vispa i oljorna, först droppvis.
Blanda creme fraiche med lime. Krydda.
Stek biffarna, först i olja och när de tagit färg tillsätt smöret för smakens skull.
Häll dressingen över salladen och blanda riktigt väl så att allt får smak av dressingen.
Servera biffarna med salladen och cremefraichesåsen och gärna ett glas gott, ljust öl.
