PASTA CARBONARA
i kväll fick det gå undan. Lite matlagning i pausen mellan fotbollsmatcherna och efter modellen man tar vad man har. Lite färsk pasta, en bit parmesan, ett paket bacon och några ägg, klart!
Helt makalöst gott och så enkelt!
PASTA CARBONARA
4 personer
1 pk färsk pasta, jag tar gärna med spenat
4 hela ägg
1 dl vispgrädde
100 g bacon (eller rökt fläsk)
100 g riven parmesanost
salt
svartpeppar
Börja med att skära baconet i strimlor.
Koka upp vatten med salt, häll i pastan och koka enligt instruktioner på paketet.
Stek fläsket gyllenbrunt. Knäck äggen i en bunke, blanda med vispgrädde, parmesanost, en nypa salt och svartpeppar.
Häll av pastan när den är färdigkokt och häll den i stekpannan med fläsket, därefter äggblandningen och rör om försiktigt över svag värme 30 sekunder.
Fördela carbonaran på fyra tallrikar och avsluta med lite nymalen svartpeppar och lite parmesan. Ett gott öl eller en Chianti om ni vill eller varför inte bara iskallt vatten?
Helt makalöst gott och så enkelt!
PASTA CARBONARA
4 personer
1 pk färsk pasta, jag tar gärna med spenat
4 hela ägg
1 dl vispgrädde
100 g bacon (eller rökt fläsk)
100 g riven parmesanost
salt
svartpeppar
Börja med att skära baconet i strimlor.
Koka upp vatten med salt, häll i pastan och koka enligt instruktioner på paketet.
Stek fläsket gyllenbrunt. Knäck äggen i en bunke, blanda med vispgrädde, parmesanost, en nypa salt och svartpeppar.
Häll av pastan när den är färdigkokt och häll den i stekpannan med fläsket, därefter äggblandningen och rör om försiktigt över svag värme 30 sekunder.
Fördela carbonaran på fyra tallrikar och avsluta med lite nymalen svartpeppar och lite parmesan. Ett gott öl eller en Chianti om ni vill eller varför inte bara iskallt vatten?
