karlssonskok.blogg.se

Tips och trix om mat och fix

PASTA CARBONARA

Publicerad 2016-06-27 22:04:00 i Allmänt,

i kväll fick det gå undan. Lite matlagning i pausen mellan fotbollsmatcherna och efter modellen man tar vad man har. Lite färsk pasta, en bit parmesan, ett paket bacon och några ägg, klart!
Helt makalöst gott och så enkelt!

PASTA CARBONARA
4 personer


1 pk färsk pasta, jag tar gärna med spenat
4 hela ägg
1 dl vispgrädde
100 g bacon (eller rökt fläsk)
100 g riven parmesanost
salt
svartpeppar


Börja med att skära baconet i strimlor.
Koka upp vatten med salt, häll i pastan och koka enligt instruktioner på paketet.
Stek fläsket gyllenbrunt. Knäck äggen i en bunke, blanda med vispgrädde, parmesanost, en nypa salt och svartpeppar.
Häll av pastan när den är färdigkokt och häll den i stekpannan med fläsket, därefter äggblandningen och rör om försiktigt över svag värme 30 sekunder.
Fördela carbonaran på fyra tallrikar och avsluta med lite nymalen svartpeppar och lite parmesan. Ett gott öl eller en Chianti om ni vill eller varför inte bara iskallt vatten?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karlssons kök

https://www.facebook.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela