karlssonskok.blogg.se

Tips och trix om mat och fix

Schnitzel med sås på skogschampinjoner

Publicerad 2016-07-03 17:40:00 i Allmänt,

En schnitzel på kalvkött är ju det allra bästa. Det fungerar också med fläskkött med är inte riktigt lika gott. Stora kapris och sardeller i stället för de vanliga ansjovisen sätter extra smak.

SCHNITZEL MED SÅS PÅ SKOGSCHAMPINJON
2 personer

2 skivor kalvinnanlår ca 50 g st
2 dl vetemjöl
2 vispade ägg
1 dl vanligt ströbröd
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
Smör
Matolja (inte olivolja)
Salt och vitpeppar

Stora kapris
Några filéer sardeller
1 citron

Blanda ströbrödet och salta lite i det. Vispa äggen lätt. Häll upp vetemjölet på en djup tallrik. Platta ut köttet tills det är en stor, tunn schnitzel. Salta och peppra på köttet.
Vänd köttskivorna först i mjölet, därefter i äggsmeten och sist i ströbrödet. Stek på ganska svag värme i en blandning av smör och matolja.
Under stektiden gör en dekor av citron, kapris och sardeller.


SÅS:
10 stora skogschampinjoner i skivor
1 schalottenlök, finhackad
3 msk smör
½ tärning svampbuljong
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 dl vispgrädde

Fräs svampen och löken i smöret. Vispa i mjölet och späd med vatten och grädde. Koka i buljongtärningen och smaka av med salt och svartpeppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karlssons kök

https://www.facebook.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela