Schnitzel med sås på skogschampinjoner
En schnitzel på kalvkött är ju det allra bästa. Det fungerar också med fläskkött med är inte riktigt lika gott. Stora kapris och sardeller i stället för de vanliga ansjovisen sätter extra smak.
SCHNITZEL MED SÅS PÅ SKOGSCHAMPINJON
2 personer
2 skivor kalvinnanlår ca 50 g st
2 dl vetemjöl
2 vispade ägg
1 dl vanligt ströbröd
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
Smör
Matolja (inte olivolja)
Salt och vitpeppar
Stora kapris
Några filéer sardeller
1 citron
Blanda ströbrödet och salta lite i det. Vispa äggen lätt. Häll upp vetemjölet på en djup tallrik. Platta ut köttet tills det är en stor, tunn schnitzel. Salta och peppra på köttet.
Vänd köttskivorna först i mjölet, därefter i äggsmeten och sist i ströbrödet. Stek på ganska svag värme i en blandning av smör och matolja.
Under stektiden gör en dekor av citron, kapris och sardeller.
SÅS:
10 stora skogschampinjoner i skivor
1 schalottenlök, finhackad
3 msk smör
½ tärning svampbuljong
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
Fräs svampen och löken i smöret. Vispa i mjölet och späd med vatten och grädde. Koka i buljongtärningen och smaka av med salt och svartpeppar.
SCHNITZEL MED SÅS PÅ SKOGSCHAMPINJON
2 personer
2 skivor kalvinnanlår ca 50 g st
2 dl vetemjöl
2 vispade ägg
1 dl vanligt ströbröd
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
Smör
Matolja (inte olivolja)
Salt och vitpeppar
Stora kapris
Några filéer sardeller
1 citron
Blanda ströbrödet och salta lite i det. Vispa äggen lätt. Häll upp vetemjölet på en djup tallrik. Platta ut köttet tills det är en stor, tunn schnitzel. Salta och peppra på köttet.
Vänd köttskivorna först i mjölet, därefter i äggsmeten och sist i ströbrödet. Stek på ganska svag värme i en blandning av smör och matolja.
Under stektiden gör en dekor av citron, kapris och sardeller.
SÅS:
10 stora skogschampinjoner i skivor
1 schalottenlök, finhackad
3 msk smör
½ tärning svampbuljong
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
Fräs svampen och löken i smöret. Vispa i mjölet och späd med vatten och grädde. Koka i buljongtärningen och smaka av med salt och svartpeppar.
