Lyxig pizza
Efter en dags jobb på restaurangen fick det bli lite lättare fredagsmat. En magiskt god pizza på den bästa pizzadeg jag vet och med lite extra goda ingredienser uppe på.
LYXIG PIZZA
Pizzaingredienser:
1 hg serranoskinka
1 hg bra italiensk salami
6-7 st skivade champinjoner
10-12 halvcentimetertjocka skivor av getost
8 färska körsbärstomater i halvor
2-3 dl riven parmesanost
tomatsås
Gör tomatsåsen:
1 dl tomatketchup
4 msk tomatpuré
1 dl chilisås
1/2 finhackad chili
1 schalottenlök finhackad
1 vitlöksklyfta
2 tsk oregano
Börja med att sätta ugnen på 250 grader och ställ in en bakplåt i ugnen från början. Då blir pizzan varm direkt när du för över den på den heta plåten och botten blir frasig och fin.
25 g jäst
2 dl vatten
1 msk olja
5 dl vetemjöl
lite salt
½ tsk socker
Smula jästen i en bunke, häll över fingervarmt vatten, olja, salt och socker. Arbeta in mjölet och ta upp degen på en stor skärbräda eller direkt på väl rengjord diskbänk. arbeta med degen och mer mjöl om det behövs tills den är smidig och släpper från händer och underlag.
Kavla ut den till en stor pizzabotten, brukar vara lagom med en vanlig ugnsplåts storlek. Lägg över den på ett bakplåtspapper.
Bred över tomatsåsen och fördela ingredienserna jämnt över pizzabotten. Strö över parmesanosten. Ta ut den varma plåten ur ugnen och för försiktigt över bakplåtspapperet med pizzan på denna. Grädda i ca 10 minuter.
LYXIG PIZZA
Pizzaingredienser:
1 hg serranoskinka
1 hg bra italiensk salami
6-7 st skivade champinjoner
10-12 halvcentimetertjocka skivor av getost
8 färska körsbärstomater i halvor
2-3 dl riven parmesanost
tomatsås
Gör tomatsåsen:
1 dl tomatketchup
4 msk tomatpuré
1 dl chilisås
1/2 finhackad chili
1 schalottenlök finhackad
1 vitlöksklyfta
2 tsk oregano
Börja med att sätta ugnen på 250 grader och ställ in en bakplåt i ugnen från början. Då blir pizzan varm direkt när du för över den på den heta plåten och botten blir frasig och fin.
25 g jäst
2 dl vatten
1 msk olja
5 dl vetemjöl
lite salt
½ tsk socker
Smula jästen i en bunke, häll över fingervarmt vatten, olja, salt och socker. Arbeta in mjölet och ta upp degen på en stor skärbräda eller direkt på väl rengjord diskbänk. arbeta med degen och mer mjöl om det behövs tills den är smidig och släpper från händer och underlag.
Kavla ut den till en stor pizzabotten, brukar vara lagom med en vanlig ugnsplåts storlek. Lägg över den på ett bakplåtspapper.
Bred över tomatsåsen och fördela ingredienserna jämnt över pizzabotten. Strö över parmesanosten. Ta ut den varma plåten ur ugnen och för försiktigt över bakplåtspapperet med pizzan på denna. Grädda i ca 10 minuter.
