Köttfärslimpa med färska örter
Köttfärs är en fantastisk råvara men den skall ha hög kvalitet och för min del innehålla merparten oxkött. Favoritblandningen är 75% oxfärs och 25% fläskfärs. En smakrik köttfärslimpa med gräddsås är bara ett av många favoritrecept, varsågoda!
KÖTTFÄRSLIMPA MED FÄRSKA ÖRTER
4 personer
4 hg oxfärs, av högrev helst
2 hg blandfärs
1 ägg
¾ dl ströbröd
Lite vatten att lösa upp ströbrödet i
1 knippa oregano
Några kvistar timjan
½ riven gul lök
1 klyfta vitlök, pressad
1 tsk salt
Några drag med svartpepparkvarnen
Riv löken och blötlägg ströbrödet i lite vatten så att det blir en lös smet. Plocka bladen på örtkryddorna och hacka dem.
Lägg i löken, den pressade vitlöken, ägget, färsen, hackade örtkryddor samt salt och peppar och blanda alltsammans. Forma till en avlång limpa och lägg denna på ett ugnssäkert fat. Baka limpan i 175 graders ugn tills innertemperaturen är 66 grader. Ta ut den och låt den vila några minuter. Vispa ur formen och använd detta i såsen. Servera med gräddsås och kokt potatis.
KÖTTFÄRSLIMPA MED FÄRSKA ÖRTER
4 personer
4 hg oxfärs, av högrev helst
2 hg blandfärs
1 ägg
¾ dl ströbröd
Lite vatten att lösa upp ströbrödet i
1 knippa oregano
Några kvistar timjan
½ riven gul lök
1 klyfta vitlök, pressad
1 tsk salt
Några drag med svartpepparkvarnen
Riv löken och blötlägg ströbrödet i lite vatten så att det blir en lös smet. Plocka bladen på örtkryddorna och hacka dem.
Lägg i löken, den pressade vitlöken, ägget, färsen, hackade örtkryddor samt salt och peppar och blanda alltsammans. Forma till en avlång limpa och lägg denna på ett ugnssäkert fat. Baka limpan i 175 graders ugn tills innertemperaturen är 66 grader. Ta ut den och låt den vila några minuter. Vispa ur formen och använd detta i såsen. Servera med gräddsås och kokt potatis.
