karlssonskok.blogg.se

Tips och trix om mat och fix

Köttfärslimpa med färska örter

Publicerad 2016-07-02 12:04:00 i Allmänt,

Köttfärs är en fantastisk råvara men den skall ha hög kvalitet och för min del innehålla merparten oxkött. Favoritblandningen är 75% oxfärs och 25% fläskfärs. En smakrik köttfärslimpa med gräddsås är bara ett av många favoritrecept, varsågoda!

KÖTTFÄRSLIMPA MED FÄRSKA ÖRTER
4 personer

4 hg oxfärs, av högrev helst
2 hg blandfärs
1 ägg
¾ dl ströbröd
Lite vatten att lösa upp ströbrödet i
1 knippa oregano
Några kvistar timjan
½ riven gul lök
1 klyfta vitlök, pressad
1 tsk salt
Några drag med svartpepparkvarnen

Riv löken och blötlägg ströbrödet i lite vatten så att det blir en lös smet. Plocka bladen på örtkryddorna och hacka dem.
Lägg i löken, den pressade vitlöken, ägget, färsen, hackade örtkryddor samt salt och peppar och blanda alltsammans. Forma till en avlång limpa och lägg denna på ett ugnssäkert fat. Baka limpan i 175 graders ugn tills innertemperaturen är 66 grader. Ta ut den och låt den vila några minuter. Vispa ur formen och använd detta i såsen. Servera med gräddsås och kokt potatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karlssons kök

https://www.facebook.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela