karlssonskok.blogg.se

Tips och trix om mat och fix

Grillat fläsk med getostkräm och stekt färskpotatis

Publicerad 2016-07-08 13:35:00 i Allmänt,

På sommaren skall det gå fort och lätt att fixa lunch men samtidigt skall det ALLTID vara gott eller hur? Ett paket färdigmarinerat grillfläsk från Morpegrisen (bästa grisköttet), lite potatis, en överbliven bit getost och ett par deciliter creme fraiche, hur svårt kan d'e va?! Och har du ingen grill eller har inte lust att starta upp för lite fläsk, kör det i ugnen!

GRILLAT FLÄSK FRÅN MORPEGRISEN MED STEKTA FÄRSKPOTATIS OCH GETOSTKRÄM
2 personer

5 hg marinerade grillfläskskivor från Morpegrisen (eller vanligt stekfläsk i lite tjockare skivor som du marinerar själv)
5 hg lättkokta, avsvalnade färskpotatis
2 färsklökar
1 knippa persilja
2 dl creme fraiche
1 bit getost

Koka potatisen inte helt mjuka och låt dem svalna. Eller ta överbliven färskpotatis.
Skär potatis i ganska stora tärningar, hacka löken och persiljan.
Stek potatis och lök tills potatisen tagit lite färg, strö över persiljan och krydda med svartpeppar och lite salt.
Lägg fläsket på grillen och lägg efter en stund över locket. Ha koll så det blir lagom genomgrillat och får lite yta.
Skär bort de hårda kanterna på getosten (ät gärna upp dom, jättegoda) och mosa osten med en gaffel. Blanda creme fraiche och ost och krydda med lite svartpeppar och salt

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karlssons kök

https://www.facebook.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela