SALTSILL I UGN
Ett recept som min mamma gjorde ofta, pappa älskade saltsill och i ugnen blir det riktigt gott. Nu har vi ju en fantastisk tillgång på just insaltad sill efter vår senaste tur ute på Öresund men det finns både saltsillfiléer och s k 5-minuterssill att köpa i varenda matbutik. Glöm inte vattna ur saltsillen, 5-minuterssillen är redan urvattnad. Och, lägg lite krut på moset. Värm gräddmjölk och smält smör så kallnar det inte under tillagningen. Krydda gärna med lite riven muskot och hackad persilja. Lycka till!
SALTSILL I UGN
4 personer
12 st saltsillsfiléer
1 stor gul lök
2 dl ströbröd
1 dl rågmjöl
4 dl grädde
Vattna ur saltsillfiléerna i åtta timmar eller köp s k femminuterssill som redan är urvattnad.
Blanda ströbröd och mjöl och vänd filéerna i detta. Se till att det fastnar på hela filén.
Smörj en form och lägg filéerna tätt, lite inpå varandra.
Hacka löken fint och strö över denna över sillen. Häll på grädden så den täcker väl.
Stek i ugnen på 200 grader i ca 30-40 minuter eller tills fisken har blivit ljusbrun.
Servera med ett gott persiljepotatismos och lingon. En kall bayersk är inte så dumt upptill!
SALTSILL I UGN
4 personer
12 st saltsillsfiléer
1 stor gul lök
2 dl ströbröd
1 dl rågmjöl
4 dl grädde
Vattna ur saltsillfiléerna i åtta timmar eller köp s k femminuterssill som redan är urvattnad.
Blanda ströbröd och mjöl och vänd filéerna i detta. Se till att det fastnar på hela filén.
Smörj en form och lägg filéerna tätt, lite inpå varandra.
Hacka löken fint och strö över denna över sillen. Häll på grädden så den täcker väl.
Stek i ugnen på 200 grader i ca 30-40 minuter eller tills fisken har blivit ljusbrun.
Servera med ett gott persiljepotatismos och lingon. En kall bayersk är inte så dumt upptill!
