Kyckling med tomat, potatis och kryddolja
Lunchtips eller varför inte en lite festlig vardagsmiddag med goda vänner. Hur som helst, den här är förbannat god och har mycket smaker så pröva den gärna!
KYCKLINGFILÉ MED TOMAT OCH POTATIS SERVERAD MED SENAPSSÅS
4 personer
10 fasta potatis
20 coktailtomater
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 kycklingfiléer
Salt och svartpeppar
Kryddolja:
1 knippa salvia
Ett par kvistar rosmarin
Några kvistar basilika
(eller andra färska kryddor med bra smak, huvudsaken är att det är mycket kryddgrönt)
2 dl olivolja
1,5 msk vit balsamvinäger
1 tsk flytande honung
1 tsk salt
Senapssås:
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
2 msk sötstark senap
Lite salt och svartpeppar
1 tsk honung
Skala potatisen och koka dem men behåll en liten fast kärna i mitten. Ånga den och ruska den ordentligt så att ytan ruggas lite.
Skålla tomaterna några sekunder i kokande vatten och skala dem. (Gör ett litet snitt i tomaten innan du skålar den så går det lättare att skala).
Dela kycklingfiléerna i centimetertjocka delar, salta och peppra och bryn dem tills de får en aning färg.
Skär löken i klyftor och skiva vitlöksklyftorna. Glasera dem i lite olja utan att de tar färg.
Hacka kryddorna fint till kryddoljan och blanda sedan ihop allt väl.
Lägg potatisen, de skalade tomaterna, löken, vitlöken och kycklingbitarna på ett ugnssäkert fat, ganska tätt. Häll över kryddoljan, rör om och sätt in i ugnen på 200 grader 35-45 minuter tills alltsammans fått lite färg.
Gör under tiden senapssåsen. Blanda alla ingredienser och rör om tills allt blandats väl.
Servera direkt från ugnen med senapssås och ett glas mörkt öl (eller bara helt vanligt vatten).
KYCKLINGFILÉ MED TOMAT OCH POTATIS SERVERAD MED SENAPSSÅS
4 personer
10 fasta potatis
20 coktailtomater
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 kycklingfiléer
Salt och svartpeppar
Kryddolja:
1 knippa salvia
Ett par kvistar rosmarin
Några kvistar basilika
(eller andra färska kryddor med bra smak, huvudsaken är att det är mycket kryddgrönt)
2 dl olivolja
1,5 msk vit balsamvinäger
1 tsk flytande honung
1 tsk salt
Senapssås:
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
2 msk sötstark senap
Lite salt och svartpeppar
1 tsk honung
Skala potatisen och koka dem men behåll en liten fast kärna i mitten. Ånga den och ruska den ordentligt så att ytan ruggas lite.
Skålla tomaterna några sekunder i kokande vatten och skala dem. (Gör ett litet snitt i tomaten innan du skålar den så går det lättare att skala).
Dela kycklingfiléerna i centimetertjocka delar, salta och peppra och bryn dem tills de får en aning färg.
Skär löken i klyftor och skiva vitlöksklyftorna. Glasera dem i lite olja utan att de tar färg.
Hacka kryddorna fint till kryddoljan och blanda sedan ihop allt väl.
Lägg potatisen, de skalade tomaterna, löken, vitlöken och kycklingbitarna på ett ugnssäkert fat, ganska tätt. Häll över kryddoljan, rör om och sätt in i ugnen på 200 grader 35-45 minuter tills alltsammans fått lite färg.
Gör under tiden senapssåsen. Blanda alla ingredienser och rör om tills allt blandats väl.
Servera direkt från ugnen med senapssås och ett glas mörkt öl (eller bara helt vanligt vatten).
