Hamburgare på högrev med diverse tilbehör
Vi har i tre veckor avhållit oss från att äta kött. Förutom kyckling och fisk, vi har varit s k "Stockholmsvegetarieaner". Som ett litet experiment och det har gått alldeles utmärkt. men i går kväll överfölls vi båda av en längtan efter kött så jag gjorde varsin hamburgare med de tillbehör som vi tycker bäst om. Allt utom senapssåsen och osten lägger jag bredvid på tallriken. Det ser dels mera aptitligt ut och dels är det mycket lättare att äta!
HAMBURGARE MED TILLBEHÖR
2 st
Hamburgare:
400 g nötfärs
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
1 äggula
2 msk konjak
olivolja
Tillbehör:
8 skivor bra ost, Västerbotten eller Cheddar
10 små tomater stekta i ugnen
1 rödlökar, skurna i ringar
1 saltgurka eller annan inlagd gurka
Ketchup (jag väljer chilisås eller inte alls)
Senapsdressing (1 dl creme fraische, 2 msk dijonsenap, 1 msk stark svensk senap)
Hamburgerbröd (köp en bra sort)
Coleslaw:
2dl vitkål, finstrimlad (eller isbergssallad)
1 morot, riven
1 liten rödlök, finstrimlad
1 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
2 msk vispgrädde
2 tsk fransk senap
1 tsk strösocker
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Hamburgare:
Lägg köttfärs i en bunke och tillsätt äggula, konjak, salt och peppar och arbeta ihop till en smidig färs.
Forma färsen till 2 burgare med händerna. Pressa hårt så att de håller samman under stekningen.
Gnid in burgarna med lite olja strax innan du lägger dem på stekpannan.
Stek dem i ca 5 minuter på varje sida. De får gärna vara lite rosa inuti.
Lägg biffarna i hamburgerbröd och fyll dem med ost, tomater, lök, saltgurka och sallat. Bred på senapsdressingen och eventuellt ketchup eller chilisås.
Coleslaw:
Blanda alla ingredienser i en skål.
Rör om väl.
Låt coleslawen stå i kylen en stund innan den ska ätas så att smakerna blandas ordentligt. Servera till hamburgaren. Enda drycken som gäller för vuxna här är öl. Gärna en mörk ale eller om ni inte dricker alkohol en Carlsbergs Alkoholfri!
HAMBURGARE MED TILLBEHÖR
2 st
Hamburgare:
400 g nötfärs
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
1 äggula
2 msk konjak
olivolja
Tillbehör:
8 skivor bra ost, Västerbotten eller Cheddar
10 små tomater stekta i ugnen
1 rödlökar, skurna i ringar
1 saltgurka eller annan inlagd gurka
Ketchup (jag väljer chilisås eller inte alls)
Senapsdressing (1 dl creme fraische, 2 msk dijonsenap, 1 msk stark svensk senap)
Hamburgerbröd (köp en bra sort)
Coleslaw:
2dl vitkål, finstrimlad (eller isbergssallad)
1 morot, riven
1 liten rödlök, finstrimlad
1 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
2 msk vispgrädde
2 tsk fransk senap
1 tsk strösocker
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Hamburgare:
Lägg köttfärs i en bunke och tillsätt äggula, konjak, salt och peppar och arbeta ihop till en smidig färs.
Forma färsen till 2 burgare med händerna. Pressa hårt så att de håller samman under stekningen.
Gnid in burgarna med lite olja strax innan du lägger dem på stekpannan.
Stek dem i ca 5 minuter på varje sida. De får gärna vara lite rosa inuti.
Lägg biffarna i hamburgerbröd och fyll dem med ost, tomater, lök, saltgurka och sallat. Bred på senapsdressingen och eventuellt ketchup eller chilisås.
Coleslaw:
Blanda alla ingredienser i en skål.
Rör om väl.
Låt coleslawen stå i kylen en stund innan den ska ätas så att smakerna blandas ordentligt. Servera till hamburgaren. Enda drycken som gäller för vuxna här är öl. Gärna en mörk ale eller om ni inte dricker alkohol en Carlsbergs Alkoholfri!
