Fyllda paprikor
Snabbt och lätt på fredagskvällen eller varför inte lördagslunch?
Billigt och gott så varför inte?
FYLLDA PAPRIKOR
2 personer
Två paprikor (gärna gula för att det blir så vackert)
3 msk smör
12-15 champinjoner
3 schalottenlökar
2 msk sherry eller madeira
2 dl kokt ris
½ msk koncentrerad grönsaksfond
2 dl riven västerbottenost (eller annan god rivost9
Salt & svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela paprikorna på längden och ta ur kärnor och allt vitt, låt stjälkarna sitta kvar.
Lägg ut dem på smord, ugnssäker form.
Hacka löken, skiva svampen tunt. Koka riset.
Smält smöret i en kastrull och stek svampen. Lägg i löken och låt den steka med några minuter. Häl i riset, sherryn och fonden och koka samman. Krydda.
Fyll paprikahalvorna med blandningen och strö över rikligt med riven västerbottenost.
Gratinera i ca 25 minuter tills paprikorna börjat mjukna och fyllningen blivit ljusbrun.
Servera med ett glas lätt rödvin, förslagsvis ett från Toscana och ett gott bröd.
Billigt och gott så varför inte?
FYLLDA PAPRIKOR
2 personer
Två paprikor (gärna gula för att det blir så vackert)
3 msk smör
12-15 champinjoner
3 schalottenlökar
2 msk sherry eller madeira
2 dl kokt ris
½ msk koncentrerad grönsaksfond
2 dl riven västerbottenost (eller annan god rivost9
Salt & svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela paprikorna på längden och ta ur kärnor och allt vitt, låt stjälkarna sitta kvar.
Lägg ut dem på smord, ugnssäker form.
Hacka löken, skiva svampen tunt. Koka riset.
Smält smöret i en kastrull och stek svampen. Lägg i löken och låt den steka med några minuter. Häl i riset, sherryn och fonden och koka samman. Krydda.
Fyll paprikahalvorna med blandningen och strö över rikligt med riven västerbottenost.
Gratinera i ca 25 minuter tills paprikorna börjat mjukna och fyllningen blivit ljusbrun.
Servera med ett glas lätt rödvin, förslagsvis ett från Toscana och ett gott bröd.
