karlssonskok.blogg.se

Tips och trix om mat och fix

Fyllda paprikor

Publicerad 2016-01-15 17:49:00 i Allmänt,

Snabbt och lätt på fredagskvällen eller varför inte lördagslunch?
Billigt och gott så varför inte?

FYLLDA PAPRIKOR
2 personer

Två paprikor (gärna gula för att det blir så vackert)
3 msk smör
12-15 champinjoner
3 schalottenlökar
2 msk sherry eller madeira
2 dl kokt ris
½ msk koncentrerad grönsaksfond
2 dl riven västerbottenost (eller annan god rivost9
Salt & svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Dela paprikorna på längden och ta ur kärnor och allt vitt, låt stjälkarna sitta kvar.
Lägg ut dem på smord, ugnssäker form.
Hacka löken, skiva svampen tunt. Koka riset.
Smält smöret i en kastrull och stek svampen. Lägg i löken och låt den steka med några minuter. Häl i riset, sherryn och fonden och koka samman. Krydda.
Fyll paprikahalvorna med blandningen och strö över rikligt med riven västerbottenost.
Gratinera i ca 25 minuter tills paprikorna börjat mjukna och fyllningen blivit ljusbrun.
Servera med ett glas lätt rödvin, förslagsvis ett från Toscana och ett gott bröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karlssons kök

https://www.facebook.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela