Morotssoppa med tzaziki
Det KAN hända att jag haft recept på morotsoppa förut här på bloggen men i så fall har ni säkert glömt det! I vilket fall, den här är en härligt enkel söndagslunch när inspirationen tagit slut och kylen är tom. För några morötter och ett par gula lökar finns det väl alltid? Och gjorde ni maten till den grekiska aftonen jag skrev om häromdagen så finns det säkert ett par skedar tzaziki kvar. Om inte ta gräddfil, creme fraiche eller vad du har hemma.
MOROTSOPPA MED TZAZIKI
4 personer
½ kg skala morötter
2 st gula lökar
1 msk smör
2 tärningar kycklingbuljong, grönsaksbuljong eller flytande fond motsvarande detta
8 dl vatten
2 dl grädde
1 krm chilipeppar (eller svartpeppar om du inte har chili hemma)
Salt
Skala och skiva morötterna tunt. Skala och hacka löken.
Fräs löken i smöret tills den blir gyllengul och lägg i morötterna. Häll över vattnet och lägg i den buljong du valt. Koka tills morötterna är mjuka.
Mixa soppan tills den är riktigt slät, (jag brukar dessutom köra den genom en sil).
Häll i grädden, koka upp hastigt. Krydda med den peppar du valt och salt. Det krävs lite mer salt eftersom morötterna är så söta. Servera med en klick tzaziki (se recept från den 3 februari) och något bröd.

MOROTSOPPA MED TZAZIKI
4 personer
½ kg skala morötter
2 st gula lökar
1 msk smör
2 tärningar kycklingbuljong, grönsaksbuljong eller flytande fond motsvarande detta
8 dl vatten
2 dl grädde
1 krm chilipeppar (eller svartpeppar om du inte har chili hemma)
Salt
Skala och skiva morötterna tunt. Skala och hacka löken.
Fräs löken i smöret tills den blir gyllengul och lägg i morötterna. Häll över vattnet och lägg i den buljong du valt. Koka tills morötterna är mjuka.
Mixa soppan tills den är riktigt slät, (jag brukar dessutom köra den genom en sil).
Häll i grädden, koka upp hastigt. Krydda med den peppar du valt och salt. Det krävs lite mer salt eftersom morötterna är så söta. Servera med en klick tzaziki (se recept från den 3 februari) och något bröd.
