karlssonskok.blogg.se

Tips och trix om mat och fix

Utkast: Aug. 07, 2016

Publicerad 2016-08-07 09:01:00 i Allmänt,

En liten tallrik "smågodis", en bra ost och lite bröd. Perfekt när det dyker upp gäster helt apropå eller som en liten förrätt eller bara helt på tu man hand en kväll. Variationerna är många, ta vad som finns, det här är bara ett litet tips.

EN LITE VICKNINGSTALLRIK

Ägg med lax:

1 ägg kokt så det precis hårdnat
½ msk smör
En lite klick kaviar
1 bit gravad lax (eller en sardell, en klick svart kaviar eller vad du har tillgängligt)

Koka ägget, skala och dela det, gröp ur gulan. Blanda denna med smör och kaviar och lägg tillbaka blandningen i den kokta äggvitan. Toppa med laxen och lite gräslök.

Baconlindade bönor:

6 st gröna bönor, lätt kokta (eller sparris eller späd purjo)
1 skiva bacon

Linda bönorna med baconet och kör det i 225 grader i ugnen i ca 10 minuter.

Kantarelltoast:

10 kantareller (eller annan svamp)
En klick smör
1 tsk vetemjöl
Grädde till lagom tjocklek
Salt & svartpeppar
1 skiva vitt bröd

Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Stek dem i smöret. Strö över mjölet och späd med grädden till en tjock stuvning. Krydda med salt och svartpeppar. Bred kantarellstuvningen på brödet, strö över parmesanosten och kör i ugnen på 225 grader i 5-7 minuter.

Melon med parmaskinka:

! skiva galamelon
1 skiva parmaskinka

Vira skinkan om melonen, klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karlssons kök

https://www.facebook.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela