Utkast: Aug. 07, 2016
En liten tallrik "smågodis", en bra ost och lite bröd. Perfekt när det dyker upp gäster helt apropå eller som en liten förrätt eller bara helt på tu man hand en kväll. Variationerna är många, ta vad som finns, det här är bara ett litet tips.
EN LITE VICKNINGSTALLRIK
Ägg med lax:
1 ägg kokt så det precis hårdnat
½ msk smör
En lite klick kaviar
1 bit gravad lax (eller en sardell, en klick svart kaviar eller vad du har tillgängligt)
Koka ägget, skala och dela det, gröp ur gulan. Blanda denna med smör och kaviar och lägg tillbaka blandningen i den kokta äggvitan. Toppa med laxen och lite gräslök.
Baconlindade bönor:
6 st gröna bönor, lätt kokta (eller sparris eller späd purjo)
1 skiva bacon
Linda bönorna med baconet och kör det i 225 grader i ugnen i ca 10 minuter.
Kantarelltoast:
10 kantareller (eller annan svamp)
En klick smör
1 tsk vetemjöl
Grädde till lagom tjocklek
Salt & svartpeppar
1 skiva vitt bröd
Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Stek dem i smöret. Strö över mjölet och späd med grädden till en tjock stuvning. Krydda med salt och svartpeppar. Bred kantarellstuvningen på brödet, strö över parmesanosten och kör i ugnen på 225 grader i 5-7 minuter.
Melon med parmaskinka:
! skiva galamelon
1 skiva parmaskinka
Vira skinkan om melonen, klart!
EN LITE VICKNINGSTALLRIK
Ägg med lax:
1 ägg kokt så det precis hårdnat
½ msk smör
En lite klick kaviar
1 bit gravad lax (eller en sardell, en klick svart kaviar eller vad du har tillgängligt)
Koka ägget, skala och dela det, gröp ur gulan. Blanda denna med smör och kaviar och lägg tillbaka blandningen i den kokta äggvitan. Toppa med laxen och lite gräslök.
Baconlindade bönor:
6 st gröna bönor, lätt kokta (eller sparris eller späd purjo)
1 skiva bacon
Linda bönorna med baconet och kör det i 225 grader i ugnen i ca 10 minuter.
Kantarelltoast:
10 kantareller (eller annan svamp)
En klick smör
1 tsk vetemjöl
Grädde till lagom tjocklek
Salt & svartpeppar
1 skiva vitt bröd
Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Stek dem i smöret. Strö över mjölet och späd med grädden till en tjock stuvning. Krydda med salt och svartpeppar. Bred kantarellstuvningen på brödet, strö över parmesanosten och kör i ugnen på 225 grader i 5-7 minuter.
Melon med parmaskinka:
! skiva galamelon
1 skiva parmaskinka
Vira skinkan om melonen, klart!
