TONFISKSALLAD MED MAJONNÄSSÅS
Det behöver inte vara så svårt att trixa till en sallad med en god dressing till lunch. En burk bra tonfisk (som naturligtvis är ekologiskt fiskad så att inga andra djur följer med i garnen), lite olika grönt, ett par ägg, lite sardeller och så några vindruvor för att sötman skall möta sältan.
TONFISKSALLAD
2 personer
1 burk tonfisk
1 lite burk sardeller
2 ägg
sallad av någon sort (här har jag Romansallad)
10 oliver
1 liten, röd paprika
10 vindruvor
1 näve hasselnötter
1 rödlök
Koka äggen, lagom hårda så gulan precis stelnat. Skär sallad, paprika och lök i strimlor. Dela druvorna, hacka nötterna. Bygg salladen med salladsbladen underst och sluta med nötterna.
Ta en dl majonnäs (nu kan ni väl receptet) och vispa den med lite vatten till en lagom dressing. Salt och lite svartpeppar så är den klar!
TONFISKSALLAD
2 personer
1 burk tonfisk
1 lite burk sardeller
2 ägg
sallad av någon sort (här har jag Romansallad)
10 oliver
1 liten, röd paprika
10 vindruvor
1 näve hasselnötter
1 rödlök
Koka äggen, lagom hårda så gulan precis stelnat. Skär sallad, paprika och lök i strimlor. Dela druvorna, hacka nötterna. Bygg salladen med salladsbladen underst och sluta med nötterna.
Ta en dl majonnäs (nu kan ni väl receptet) och vispa den med lite vatten till en lagom dressing. Salt och lite svartpeppar så är den klar!
