PYTT I PANNA MED ÄGG OCH SENAPSCREME
Efter gårdagens karréstek är Pytt en perfekt lunchrätt! Men snälla ni, ta er tid med den! Gör små bitar av potatis och kött, grovhacka löken och framför allt, stek lök, kött och potatis var för sig och blanda strax före serveringen. Och, stek i smör, det blir SÅ mycket godare! Jag har aldrig inlagda rödbetor till, tycker att smaken från ättikan tar bort så mycket från pytten. Däremot är en senapscreme perfekt som tillbehör, gärna på ett par sorters senap. Använder ni plommonspäckad karré, eller som jag aprikosspäckad, hacka med frukten, det blir en härlig brytning mellan salt och lite sötma!
PYTT I PANNA
4 personer
1 kg lättkokt potatis
Rester från kött, i detta fall aprikosspäckad karré
1 stor gul lök
4 ägg
salt och svartpeppar
paprikapulver
Tärna potatisen fint, grovhacka löken och tärna köttet i lika stora bitar som potatisen.
Stek potatis, lök och kött var för sig, låt aprikoserna steka med, det blir en bra brytning med det söta och salta. Blanda de färdigstekta ingredienserna strax före servering.
Stek äggen som var och en önskar, servera med senapscreme.
SENAPSCREME
1 dl creme fraiche
1 tsk dijonsenap
1 tsk grovkornig senap
salt
PYTT I PANNA
4 personer
1 kg lättkokt potatis
Rester från kött, i detta fall aprikosspäckad karré
1 stor gul lök
4 ägg
salt och svartpeppar
paprikapulver
Tärna potatisen fint, grovhacka löken och tärna köttet i lika stora bitar som potatisen.
Stek potatis, lök och kött var för sig, låt aprikoserna steka med, det blir en bra brytning med det söta och salta. Blanda de färdigstekta ingredienserna strax före servering.
Stek äggen som var och en önskar, servera med senapscreme.
SENAPSCREME
1 dl creme fraiche
1 tsk dijonsenap
1 tsk grovkornig senap
salt
