Mamma Astas inlagda gurka
Inläggningar är väl ingenting som vi äter speciellt ofta med till vissa rätter krävs det lingon och till andra mammas inlagda gurka. Jag har två anteckningsböcker med svarta, vaxade pärmar som för mig är en oersättlig receptskatt. Den ena är mormor Signes, den andra mammas. Eftersom vår lilla kolonilott levererade Västeråsgurkor i går blev det till att plocka fram de gamla böckerna och göra mammas gurkor. Det KAN finnas godare men jag är tveksam.
MAMMA ASTAS ÄTTIKSGURKOR
1 kg Västeråsgurkor
10 dillkronor
2 msk gult senapsfrö
1 msk hel vitpeppar
Lag:
2,5 dl ättikssprit, 12%
3 dl vatten
2,5 dl socker
2,5 msk salt
Skiva gurkorna i inte för tunna skivor och varva dem i ett par burkar med dillkronor, senapsfrön och vitpepparkorn.
Koka en lag enligt ovan och häll denna het över gurkorna. Ställ dem kallt i ett par veckor innan du börjar äta dem.
MAMMA ASTAS ÄTTIKSGURKOR
1 kg Västeråsgurkor
10 dillkronor
2 msk gult senapsfrö
1 msk hel vitpeppar
Lag:
2,5 dl ättikssprit, 12%
3 dl vatten
2,5 dl socker
2,5 msk salt
Skiva gurkorna i inte för tunna skivor och varva dem i ett par burkar med dillkronor, senapsfrön och vitpepparkorn.
Koka en lag enligt ovan och häll denna het över gurkorna. Ställ dem kallt i ett par veckor innan du börjar äta dem.
