Ljummen sallad
Det här blir det sista inlägget före vår Italiensemester! Vi åker till matens- och vinets land i morron och hörs igen i mitten på oktober! Där nere tänker jag inte laga någon mat alls utan bara njuta av allt gott jag blir serverad och dricka deras härliga röda vin.
Vad passar då bättre att blogga idag än en sallad inspirerad från just Italien!
LJUMMEN SALLAD
2 PERSONER
6 skivor rökt fläsk (helst det från Gudmundsgården men det funkar säkert annars också)
10 -12 skogschampinjoner
2 st morötter tunns skivade
1 pk Fetaost
½ gul melon av någon sort
Lite ruccollasallad
Lite romansallad (bästa sallad enlig mig, håller bra och inte HELT smaklös)
4 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
1 avocado
6 st småtomater i blandade färger
DRESSING:
1 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
4 msk olivolja
Riven pepparrot efter smak
Salt och svartpeppar
Blanda alltsammans till dressingen och ställ den i kylen så den får dra lite medan du gör salladen.
Tärna och stek fläsket. Klyfta och stek champinjonerna. Skiva morötterna tunt och stek dem.
Under tiden de stekta grönsakerna svalnar lite tärna melonen, tärna fetaosten, skala och skiva avocadon, dela tomaterna och skär salladen i strimlor. Rulla parmaskinkan.
Bygg upp salladen på två tallrikar med grönsalladen underst. Lägg på parmaskinkan och klicka på ett par klickar dressing. Helt rätt med ett italienskt rödvin från Chianti!
Vad passar då bättre att blogga idag än en sallad inspirerad från just Italien!
LJUMMEN SALLAD
2 PERSONER
6 skivor rökt fläsk (helst det från Gudmundsgården men det funkar säkert annars också)
10 -12 skogschampinjoner
2 st morötter tunns skivade
1 pk Fetaost
½ gul melon av någon sort
Lite ruccollasallad
Lite romansallad (bästa sallad enlig mig, håller bra och inte HELT smaklös)
4 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
1 avocado
6 st småtomater i blandade färger
DRESSING:
1 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
4 msk olivolja
Riven pepparrot efter smak
Salt och svartpeppar
Blanda alltsammans till dressingen och ställ den i kylen så den får dra lite medan du gör salladen.
Tärna och stek fläsket. Klyfta och stek champinjonerna. Skiva morötterna tunt och stek dem.
Under tiden de stekta grönsakerna svalnar lite tärna melonen, tärna fetaosten, skala och skiva avocadon, dela tomaterna och skär salladen i strimlor. Rulla parmaskinkan.
Bygg upp salladen på två tallrikar med grönsalladen underst. Lägg på parmaskinkan och klicka på ett par klickar dressing. Helt rätt med ett italienskt rödvin från Chianti!
